Kokią įtaką jūsų imunitetui bei odos būklei turi žarnyno veikla? - Odiste

Kokią įtaką jūsų imunitetui bei odos būklei turi žarnyno veikla?

Pastarųjų mokymų, paskaitų metu teko prisiminti vieną svarbų dalyką - mūsų organizmas veikia kompleksiškai. Todėl, jei kuri nors mūsų organizmo sistema šlubuoja, labai tikėtina, kad tai yra susiję su mūsų žarnyno veikla.
Kodėl apie tai pasakoju?

Nuo pat Odistè projekto gvildenimo idėjos svarsčiau, kad siūlysime ne tik kokybišką ir atrinktą specializuotą kosmetiką, bet ir diskutuosime apie savęs priežiūrą holistiniu požiūriu, nes oda yra mūsų didžiausias organas ir veidrodis, atspindintis mūsų sveikatą, nuodėmes bei gyvenimo būdą.

Yra įrodyta, kad tos pačios padermės, gyvenančios mūsų žarnyne, gyvena ir visame mūsų kūne, todėl jei bent viena bakterija žūsta žarnyne, ji žūsta ir akies gleivinėje, odoje ir t.t.

Odos problemos dažniausiai būna kitų organizmo disfunkcijų pasekmė, kai tiesioginė to problema dažniausiai būna tik 20% atvejų. Taigi, visos kosmetologinės
problemos prasideda nuo sisteminio viduląstelinio uždegimo (netgi teigiama, kad
jeigu turi akne, turi ir celiulitą, nes tai yra viduląstelinis uždegimas)

Dažnai vidinius uždegimus, onkologinius, autoimuninius, širdies-kraujagyslių sistemos susirgimus sukelia Omega 3 ir Omega 6 disbalansas. Omega 6 mes gauname per maistą, jų gausu gyvulinės kilmės produktuose. Gimus šių medžiagų santykis būna 1:1, o prasidėjus primaitinimui, gali siekti 1:6 arba 1:9. Nors Omega 6 sveiku santykiu atlieka svarbų vaidmenį imuninėje veikloje ir suteikia energijos, per dideli šių poli-nesočiųjų rūgščių kiekiai sukelia uždegiminius procesus.

Ką daryti, siekiant pagerinti Omega 3 ir Omega 6 santykį?

Mūsų lėkštė yra pagrindinis mikroelementų ir cheminių junginių šaltinis. Kai ribojame choliną, karnitiną (kiaušiniai, mėsa) ir masiškai įtraukiame augalinės kilmės produktus (vaisiai, daržovės, riešutai, grūdai), bus max rezultatai. 

Principas yra tai, kokiais elementais papildyti savo mitybą, o ne eliminuoti, bei
keisti požiūrį į savo mitybą.

Kodėl?

Tikriausiai gali kilti mintis, o koks skirtumas organizmui, ar mes valgysime brokolį ar picą? Tačiau, organizmas maistą supranta cheminiais junginiais, kurie skilę į galutinius produktus gali atstatyti organizmą, imunitetą ir juos puoselėti ir tausoti arba priešingai - sargdinti.

Jeigu nepavyksta pasiekti rezultato:

Rekomenduojama išsitirti, ar nėra sumažėjusių feritino bei mikro-makro elementų organizme, bei išsitirti dėl Helicobacter pylori bakterijos.

Žemiau nuotraukos iš dr. Tomo Vaičiūno paskaitos: